Små saker

Det finns en massa små saker som alla kan göra för att rädda vår underbara planet. Duscha kortare, inte slänga mat (hmm... det måste jag tänka på när jag äter i skolan...), inte överdosera saker som schampo, tvål, tandkräm... Allt sånt där spelar roll. Vi måste tänka mer på konsekvenserna av det vi gör.

Och de som bor här på jorden? Det är INTE OKEJ att djur plågas bara för att man ska kunna tillverka smink och andra skönhetsprodukter. Och det är INTE OKEJ att folk dör för att de inte får tillräckligt med mat och vatten.

Allt det där är hemskt. Och det är ju bara en liten liten del av allt hemskt som händer i världen. Det behöver inte vara så. Om alla hjälps åt så kan världen bli en mycket bättre plats.

Jag tror att nyckeln till allt är att inte tänka: "Sen. Nästa gång. Nån annan gång". Tänk inte bara. Gör något! 

Undrande

Det finns en person i min klass som har gjort många, både stora och små, taskiga saker mot mig i ungefär två år. Inte bara mot mig, men mest (verkar det som i alla fall). Jag är otroligt trött på henne och förstår inte varför hon inte kan lämna mig ifred. I förrgår fick jag nog och blev riktigt arg på henne. Hon blev sur och sa att vadå, jag hade ju aaaaaaldrig sagt till tidigare, hur skulle hon kunna veta att jag inte tyckte att det var kul när hon "skämtade med mig"?
Jag har sagt till tidigare. Hur ska jag kunna lita på att hon skojar med mig när det inte alls verkar så? Hon har låtsats vara min vän och sedan behandlat mig som skit. Jag kan inte lita på henne.

MJ:s nya blogg

Jaa, nu är jag tillbaka med en ny blogg. Nytt år, ny blogg! Bra, eller hur? ^^

Minette är ett namn som man kan få fram om man mixtrar lite med mina tre förnamn. Sen är det ju ett franskt namn och det passar bra eftersom jag läser franska!

Men kalla mig MJ.


RSS 2.0