Maja is totally awesome!

Kom på att jag var tvungen att skryta lite innan januari är över:
Maja var ju vanligaste tjejnamnet bland nyfödda förra året! Igen! Det är ju snyggaste namnet så särskilt förvånad är jag inte. Mina föräldrar var ju coola och var före trenden redan på 90-talet. Respekt! Och jag är bäst, hehe! :D
När jag fyllde tretton förra året fick jag ett Wii. Nu fyller jag år igen om typ tre dagar och lagom till 14-årsdagen har mitt Wii nu äntligen installerats! Man skulle kunna tro att vi är galna som har haft det i ett år utan att installera det. Och ja, lite galna är vi nog (i alla fall jag!).

I think it might be the fate...

Igår var också en sån där rolig dag då man träffar massa (och då menar jag MASSA) folk man känner. Stötte på inte mindre än 8 personer jag känner när Emelie och jag var i simhallen och på stan. Sen drog vi hem till hennes mormor och åt tacos med henne och farmor! Mums! JAG ÄLSKAR TACOS!!! Sen skypeade vi med Emelies syster, mamma och hund. Och sen åkte jag hem.

Idag: Jag dras mellan olika framtidsplaner. Det är jobbigt, men jag vill hellre ha den här inre debatten med mig själv nu än när jag går i nian och MÅSTE välja gymnasium. Känns skönt att ha det gjort. (Visst, det kan ju bli så att jag hinner ändra mig innan nian men jag tror inte det.)
Det jag slits mest emellan är musiker och läkare. I hela mitt liv har jag hållit på med musik, dels känns det dumt att inte ta vara på det och dels vill jag verkligen fortsätta hålla på med det. Men jag vet inte, de yrken som finns inom musiken lockar inte så värst (typ musik- eller flöjtlärare). Jag skulle vilja flytta till New York och bli musikalartist eller något liknande, men risken finns ju då att jag blir totalpank och tvingas flytta hem och så går den drömmen i kras. Det är en dröm, kanske omöjlig att uppnå, men om man siktar mot stjärnorna så kanske man åtminstone når molnen?

Men sen har jag ju också drömmen att bli läkare. Jag är en av de få människor som älskar sjukhus. Jag vill hjälpa folk. Kort sagt: Jag vill verkligen bli läkare. Och det är ju också något som jag själv kan påverka. För att lyckas i musikerbranchen så krävs det ju att andra ska gilla en, men vill man bli läkare och ger ALLT, sådär att man pluggar dag och natt och får MVG i alla ämnen (eller A som det ska bli nu), då är risken väldigt liten att man inte kommer in på läkarutbildningen, om jag har fattat saken rätt. Jag må vara slarvig, men om jag verkligen bestämmer mig för att bli läkare så kommer jag också att ge allt. Och förmodligen lyckas.

Idag känns det som om universum ger mig tecken att jag ska fortsätta med musik. Jag satt i soffan och tänkte på "O helga natt" och önskade att jag kunde sjunga den. Sen gick jag och satte mig vid datorn och så står det nåt om Jussi Björling på MSN:s förstasida! Jag bara: "OMG är det han som sjunger den? Jäklar, det är han som sjunger den!" och så började jag fundera på om inte ödet vill att jag ska bli musiker. Men vem vet? Kanske var det bara slumpen? Kanske är det läkare jag ska bli? Jaa, jag får nog fundera ett tag till...


Bloggen 1 år!

Yup, idag fyller bloggen 1 år! Kan inte fatta att jag redan har haft den i ett helt år. Kan inte fatta att jag har haft det i ETT HELT ÅR utan att skaffa nån bloggdesign!!! snarare. Men det får bli födelsedagspresent till bloggis. Jag SKA skaffa nån schysst bloggdesign. Om ett tag. Födelsedagspresent i efterskott, alltså. Men nu skiter vi i det tycker jag. Och säger GRATTIS BLOGGEN istället! :D


Min trötta onsdag

Haha, trodde det var skinka i pannkakorna idag. Det var det typ inte. Eller alltså, mamma VET ju att jag är veggie, liksom hur skulle hon INTE kunna veta det? Men jag trodde det hade ramlat i. Måste ha inbillat mig. För det var ju typ inte skinka.

Jag är så vansinnigt trött. Höll på att somna på gitarrlektionen. Har precis läst ut en jättebra bok, Liv och Lovisa. Den var verkligen spännande och dramatisk!

Alltså jag somnar verkligen. Kan... inte... hålla... ögonen... öppna... Men jag måste göra lite läxor innan jag äntligen kan gå och lägga mig. (Btw, tror inte jag ska låna pengar av mig själv så jag kan köpa kameran. Ska önska mig pengar när jag fyller år istället. Det är ju om en vecka och en dag så... kamera!)


Översovning

Vi hade studiedag idag så jag, Christina, Ewe och Stina sov över hemma hos Stina. Det var jättemys, vi var uppe till 3 och pratade och så. Sen var det jätteroligt/läskigt för Christina pratade i sömnen och hon såg helt vaken ut men det var hon inte! Hihi <333
Nu ska jag sova, jag är jättetrött!

In the middle of the night

(Vet att jag borde sova nu så säg ingenting till mamma och pappa, okej? Om m/p läser det här: Sorry!)
Idag kanske jag ska köpa kamera! Förmodligen inte men kanske. Jag ska låna pengar av mig själv, så att säga, från mitt vuxenkonto, för jag ska till Mallorca i mars och då vill jag verkligen kunna fota! Har typ 3000 spänn, kameran kostar 7490. Så jag betalar tillbaka till mig själv sen. Först tänkte jag köpa den på avbetalning men insåg att det blev nästan 800 spänn dyrare och då kändes det inte som en lika bra idé längre.
Natti!

Helg helg helg

Emelie och hennes syster fyller år idag! Grattis!
Så har man haft en riktig filmhelg. 17 again, 2012 (för 3:e gången) och så har jag äntligen fått reda på vad den där filmen heter med en gepard som röker hasch osv! (Harold and Kumar go to White Castle, den är så himla bra! HAHAHA!!! Mamma och jag såg den för typ ett år sedan och jag har verkligen grämt mig över att jag inte visste namnet på den.)
Dessvärre ingen tennis som pappa och jag hade tänkt. Det får bli en annan gång.

Eftermiddag

Efter skolan gick jag på stan med Ewe och Christina. Först gick vi och fikade och sen gick vi runt i lite olika affärer. Och jag har bestämt mig för att köpa Nikon D3100 istället för Samsung WB5500 (kameror), liksom, Nikon är ju systemis och det är inte Samsung. Så jag provhöll Nikonen idag! Myyys. Trevligt hade vi (alltså, nu tänkte jag på mig och Ewe och Christina, inte mig och Nikonen, fast i och för sig, vi hade också trevligt)!
Sen kom pappa och hämtade mig och vi åkte till Ekholmen och köpte fredagsmys. Och sen åkte vi hem. Så nu är jag hemma. Tänkte kolla på Superman Returns, men så kom datan och sabbade alltihop, jag blev helt jäkla ofokuserad och hängde inte med i filmen så jag stängde av TV:n eftersom jag verkligen vill se den vid fullt medvetande. (Första gången jag såg den var det klockan 1 eller 3 eller nåt på natten hos Herman när jag bara ville sooova.)
En lite rolig grej idag var att jag stötte på 7 (!!!) bekanta, helt random, efter skolan (varav en två gånger!). Det var lite kul, som sagt. Världen är VERKLIGEN liten!
Haha, många parenteser i det här inlägget.

<3

Jag är bara så lycklig just nu. Har inte varit så här glad och mått så här bra på flera månader. Jag är bara så GLAAAAD!!! Riktig vänskap övervinner allt! :) :D <3333

The year of working out

Nu skiter jag i nyårslöften. Utom ett. Fast något löfte är det inte direkt, snarare ett tema.
2011 - The year of working out
I år ska jag verkligen ta tag i träningen. Börja på gym och så. Jag har faktiskt börjat lite smått redan idag, jag sprang nästan hela vägen till Lucullus. Sen var mina ben som spagetti. Men det är väl bara bra?
2010 var typ the year of becoming a vegetarian för min del och det gick riktigt bra. Och det var bara början, jag är ju fortfarande vegetarian och har inte några planer på att börja äta kött igen. Hoppas även att det här med träningen kommer att vara början på en helt ny livsstil. En sundare sådan.
Jag tror på träningsåret 2011. Med mycket vilja är allt möjligt!

Top Model

Det var en tjej där, Tyra Banks sa att hon var lik Megan Fox men jag tyckte hon var jättelik Ellen Page! Vanessa hette hon, hon var från Minnesota och hade vunnit en skönhetstävling där. Hon gick inte vidare sen. Alltså, jag tycker verkligen hon var SJUKT lik Ellen Page, de måste vara släkt eller något. Jag menar, världen är liten...

Idol till Linköping

Igår var jag hemma IGEN för jag blir ju aldrig helt frisk, men sen på kvällen gick jag på Idol i alla fall, de var ju här i Linköping på turné (känns liksom lite, lite dumt att missa det bara för att man inte gick till skolan). Det var jättecoolt, det enda tråkiga var att vi hamnade bredvid en full (tror jag) tant som dansade på oss och skrek en massa osv. osv. Vi var nästan längst fram, jättenära scenen så det var riktigt häftigt. Och ändå lyckades jag inte ta några bra bilder på grund av mobilen. Lite hemskt. MYCKET hemskt är det att jag inte har någon kamera. Men så ska det inte förbli, det lovar jag!

Mm tillbaks

Idag gick jag till skolan. Det var lite kul för snabba gruppens musikteori blev inställd så vi fick 1 1/2 timmes hål! Och vår nya fysik/kemilärare verkar jättebra.

Men jag är fortfarande inte helt frisk. Nu har jag varit officiellt sjuk i en vecka, fast jag började känna av det två dagar innan det bröt ut så egentligen i en vecka och två dagar. Sen fyller jag år om tre veckor med men det vill jag helst inte tänka på för då blir det inte lika roligt.


Buhu, jag fick inget brev!

Fick ett sms från Christina:
Hon: Du kmr nt på flöjten o orkestern väl?:(
Jag: Har det börjat? Fan vad taskigt att inte berätta det!!?? VAD I HELVETE!?!?!?!?!?!?!!??
Hon: Oj skulle jag ha gjort det? Sry!!! Trodd du visste det...
Jag: Jag menade inte du, haha jag menade kulturskolan XD
Hon: Jaha xD

Kan tillägga att jag kollade på Gordon Ramsay på TV :) Fast jag måste erkänna att jag svär SJUKT mycket mer i verkligheten än vad jag gör på bloggen. Men jag fattar inte, varför skickade inte Kulturskolan något brev eller nåt som de alltid brukar göra? De skickade i alla fall inget till mig. Kan ju hända att de sa något innan jul men det kommer väl inte jag ihåg heller! Dessutom brukar det alltid dra igång veckan efter att vanliga skolan börjar. Sen hämnades jag genom att inte ringa och sjukanmäla mig, MOAHAHA... :D Även om jag tror att Christina sa till både vår flöjtlärare och orkesterledarna. Och om inte hon hade messat mig hade jag ju inte ens vetat om att det hade börjat, och då hade jag ju ändå inte sjukanmält mig.


Farfar

Idag är det ett år sedan farfar dog. Först blev han dålig på sommaren. Jag fattade inte hur allvarligt det var förrän det var över. Sen var han frisk i ett halvår ungefär innan han blev sjuk igen vid jul. Först var han jättedålig, men så blev han bara bättre och bättre och vi trodde verkligen att han skulle bli frisk. Men så vände det. Någon vecka senare dog han. Han blev 78 år, skulle ha fyllt 79. Om han inte hade rökt så mycket hade han kanske fått 10 år till. Vi saknar honom förstås väldigt mycket allihop. Det är så hemsk när någon man älskar dör, bara försvinner. Farmor och pappa var i Domkyrkan idag och tände ett ljus.

Farfar, jag hoppas att du har det bra i himlen. Vi tänker på dig.

Tjatter

Borde ha berättat det här för jättelänge sen, för det hände typ för en månad sen... Min ena undulat är borta! Han bara försvann. Vi har absolut ingen aning om var han kan ha tagit vägen, men förmodligen har han smitit ut. Om han skulle ligga död någonstans i lägenheten borde vi ha märkt det vid det här laget.
Vi älskar och saknar dig, Tjatter!

UNDERVERK!

Ni vet att jag har skrivit tidigare för mycket, mycket länge sedan att jag inte kan göra mellanrum mellan raderna när jag bloggar från min egen dator? Anyway, medan jag skriver inläggen brukar jag göra mellanrum i alla fall även fast jag vet att texten kommer att hoppa tillbaka sen. Jag gjorde det nyss och sen när jag publicerade inlägget stannade mellanrummet kvar! Detta är helt underbart! Jag menar, när man skriver inlägg som handlar om flera olika saker så är det jätteirriterande när man inte kan göra mellanrum. This made my day! :D

*Host, host, host*

Jag typ dör (ta det inte alltför bokstavligt). Alltså svininfluensan eller vad? Jag blir liksom bara sämre. Och till saken hör (ja, det där var ett fånigt påpekande. Det är väl helt jäkla uppenbart att det hör till saken) att jag har ont i huvudet. Jag har ALDRIG ont i huvudet. Take me away!!!

Skolan börjar ju imorgon men jag går nog inte dit. Är det bra eller dåligt? Ska jag vara glad eller ska jag vara citronlime-sur? Jag menar, det är chill att chilla men det är hemskt att missa första dagen.

Okej

Nu är jag definitivt sjuk. Halstabletter och huvudvärkstabletter är inte samarbetsvilliga. Så det finns väl egentligen inget annat att göra än att vänta. Och sova.
Skåne, våren -09:
Skulle vilja åka tillbaka...
Fjällen i somras:
Hit vill jag också åka igen...
Nu blev jag lite nostalgisk.

Dåligt

Tror jag håller på att bli sjuk. Eller jag kanske redan har blivit sjuk. Jag har ont i halsen och känner mig yr, på det sättet som när man har feber. Det är ju inget bra. Jag har INTE tid att bli sjuk. Inte okej. Har en massa saker jag måste göra och ännu fler saker jag faktiskt VILL göra innan lovet är slut.

Men snälla...

För i helskotta, KAN NI INTE SLUTA SMÄLLA SMÄLLARE NU? Vi har hört att ni kan och ärligt talat så är det inte speciellt imponerande.

I wish I would have been there

Igår var Fefos julbal i Växjö och jag var inte där! Hade verkligen velat komma men det fick jag inte p.g.a eventuella trafikproblem. Så det var lite tråkigt.
Nu börjar jag panika totalt. Det är en massa saker jag måste göra innan lovet är slut. Varför kan de inte göra jullovet liiiite längre (någon vecka eller så)?
Haha någon smällde precis en värsta mesig smällare utanför. Oj, nu smällde de en inte så mesig smällare.

Swimming in the pool

Har varit i simhallen med Emelie och gissa vad jag gjorde? Jag hoppade från femman. Äntligen. Skitläskigt men helt klart värt det!
Sen gick vi till Espresso House och efter det gick vi hem till mig och spelade Disney Monopol. Vi kan väl säga såhär att Tingeling, Peter Pan, Snövit, Mowgli och Pinocchio hamnade i fängelse till följd av bankfuffens! Moahaha. Lady och Lufsen och (framförallt) Dumbo kunde däremot chilla i slottet all by themselves!

Fyller år om exakt en månad om nån vill veta.

Snyft :(

Mamma och jag har nu officiellt sett alla avsnitt av Seinfeld. Det är sorgligt. Vi har haft så många roliga kvällar tillsammans, vi och de. Nu är det slut.
BUHUUUU :(:(:(

Nemen titta

Sitter framför TV:n. På sexan är det en film. Jag kände inte igen den först, men sen kom jag på att jag har sett den förut! The Long Kiss Goodnight heter den. Det visste inte jag. Jag har tänkt på den. Jag såg den sommaren 07. Den var läskig. Men bra. Sen, den natten, kräktes jag för att jag hade ätit typ 50 köttbullar innan. Resten av sommaren hade jag kräkfobi. Jag var livrädd för att kräkas, och på grund av det kräktes jag hela tiden. Jag ville inte gå ut. Men annars var det ett bra år, 2007.
Jag känner mig stirrig.

Känner bara att jag måste ta i lite till

HERREGUD (förlåt Gud), DET ÄR 2011!!! JAG KAN INTE FATTA DET. I'M LIVING IN THE FUTURE!!! Det här kommer ta ett tag att smälta. 2011. 2011. 2011. 2011. 2011. 2011. 2011. 2011. 2011. 2011. 2011. Elva gånger, det passade väl bra.

Grattis Stina!

Grattis på 14-årsdagen Stina! Du är också en jäkligt bra kompis. Hoppas du har haft en jättebra födelsedag!
(Förresten, jag kan inte fatta att det är 2011. Det känns som om jag lever i framtiden. Kan bero på att jag kollar så mycket på Seinfeld.)

RSS 2.0