2010 går mot sitt slut

Jaha, då var det inte mycket kvar av kära gamla 2010! Mycket har hänt under årets gång, det har nog faktiskt varit det händelserikaste året någonsin! På gott och ont.

Det sämsta 2010 har varit att farfar dog och all denna skit, först bråk nr 1 och sen ännu större bråk nr 2, som praktiskt taget förstörde halva november och hela december för mig. Och förmodligen några månader framöver också eftersom jag bara inte kan släppa det där. Jag kan verkligen inte glömma, även om jag vill.

Det bästa har varit alla fina stunder. Haha, såklart. Nej men allvarligt talat, de där små stunderna är det jag kommer minnas bäst av 2010, för de stunderna har verkligen förgyllt hela året. Som Gårdsfesten, "Kiss the reindeer on demand" i fjällen, Tinnis, musikkvällen på Båtsholms, glass från Ben & Jerry's med kusinerna, Styrsö i augusti (och i maj också för den delen), Stadsfesten, Seinfeld-maraton på kvällarna med mamma, första dagen i skolan, alla roliga stunder med klassen, övernattningen hos Stina innan allt gick åt helvete, repningarna, Talang LKPG...

Och sen vill jag bara säga tack till dig Christina, för att du alltid finns där. Du är verkligen den bästa kompis man kan ha!

Kort sagt, det har varit mycket i år. Jag hoppas att nästa år blir lika innehållsrikt (på gott och ont), och jag har redan massa planer och förhoppningar inför 2011.

Gott nytt år allesammans!


Julklapparna

Det här fick jag i julklapp:
  • Nintendo DSi XL, vinrött (!!!)
  • The Sims 3 till DSi XL
  • Digital fotografi (en bok)
  • Notställ (mitt gamla var en katastrof)
  • Hudvårdsprodukter från Yves Rocher
  • Guinness rekordbok
  • Gitarrackord-bok
  • Anteckningsbok
  • Stiftpenna (0.7 mm-stift)
  • Spargroda
  • Textilpennor
  • Presentkort på Carlings
  • Brittisk musiktidning
Och lite till. Tack allihop för alla fina julklappar, jättenöjd med dem verkligen! :)

Yr p.g.a dusch?

Jag duschade håret med kallt vatten alldeles nyss och nu är jag jätteyr. Jag fattar inte, jag duschar ju alltid kallt? Mystiskt, eller hur? Fast mest irriterande.

Jag lever...

Har precis gått upp ur sängen. Borde kanske äta lite frukost? Lite senare idag ska pappa och jag sticka iväg till Tornby och jag ska kolla på mobiler igen... Men det är kul ju! Jag är helt förälskad i Samsung Wave S8500 så förmodligen blir det min nästa mobil. Det är väl typ 1 månad och 5 dagar kvar tills jag fyller år om jag tänker rätt. Så då ska jag önska mig den! Läste på mobil.se att Wave S8500 snart ska kunna uppgraderas till Bada 1.2 (operativsystem) och då ska bl.a webbläsaren bli bättre! Eller i alla fall lite annorlunda. Alltså uppgraderad. Vad är egentligen skillnaden på uppgraderad och uppdaterad? Det skulle man kanske ta och kolla upp.

Har inte tid!

Nej, jag får berätta om alla julklappar och allt nån annan dag! Nu har jag faktiskt inte tid. Så jag lägger upp en bild där jag säger God Juuuuullll istället. (Man ser faktiskt att jag säger det om man kollar lite noga.)
Hänvisar till rubriken...

GOD JUL!

God jul på er allesammans! Jag kan knappt fatta att det redan är julafton. Tiden går så vansinnigt fort! Det känns som om det nyss var skolstart. Men så är det ju inte. Det är jul!
Jag har fått en massa trevliga grejer, men det hinner jag inte skriva om nu för nu vill jag umgås med mamma och mormor i stället. Får blogga mer i morgon. Men som sagt, ha en riktigt trevlig julafton allihop!

Lite senare

Nu är jag på Laserdome! Har spelat typ 3 gånger. De två första gångerna kom jag 4:a och den tredje 3:a så det går rätt bra. Annars finns hoppborg, bollhav och lite olika spel (typ airhockey och Guitar Hero). Hehe det är skitkul! Höll på att fastna i hoppborgen... Vet ni en konstig sak? Imorse i tidningen var det några som gett någon dagens ros, och de hette EXAKT likadant som jag och mamma!!! Läskigt men komiskt, haha!

Laserdome igen!

Så var terminen slut. Sorgligt. Kommer att sakna alla, kommer att sakna SKOLAN. Men det är ju skönt att chilla också.
Imorse var jag sen och i brådskan tog jag på mig två olika örhängen. Sen frågade Christina om jag hade nya örhängen och jag bah (tänkte): Men det frågade ju du i lördags också! Om samma par alltså (trodde jag). Men sen visade det sig ju att hon hade sett det andra örhänget, det jag inte visste om att jag hade på mig. Haha :D
Avslutningen var i alla fall jättetrevlig och allvarligt talat, jag går verkligen i världens bästa klass! Nu ska 7MB iväg på Laserdome igen, fast natt den här gången. Kommer hem klockan tolv och nu har jag bråttom bye!


Lat

Fasiken vad lat jag är idag! Jag pallar inte göra nånting, hehe. Fast jag har inget val. Måste ringa massa samtal och dela ut panda. Och sälja ljus. SO:n får jag ju inte tag på så vad gör man? ÅÅÅH JAG ORKAR INTE!!!

Allt blev chill :)

Sååå nu är det kväll och jag är jättetrött efter Talang på Arbis. Jag är nöjd med mitt framträdande och så himla glad att jag ställde upp! Det var en kille som sjöng och utförde akrobatik som vann, och en kille i min klass kom 2:a! 3:a kom en dansgrupp som gått på skolan (alltså min skola) tidigare. Mattiaz Björling från tv-programmet Ullared var konferencier (han fyller år idag förresten, grattis!)! Det var en sjukt nice kväll alltså. Och ja, jag struntade i allt annat än att öva och duscha. Eller snarare jag hann inte! Får fixa imorgon istället, men SO:n kommer jag inte få tag på!!! Inte bra. Hade ju tänkt att mamma kunde hjälpa mig att komma in i skolan eftersom hon jobbar där men så blir det inte. Jag vill ju inte få MISSAD LÄXA, eller får man det på högstadiet? Äh, det är faktiskt inte mitt fel att skolans datorer inte funkar! Natti!

Panik

Okej, nu börjar jag panika totalt. Ska vara nere på Arbis kl 4 och innan dess ska jag dela ut sista pandagrejerna, sälja ljus, öva, duscha och försöka fixa hem mitt SO-arbete. Finns inte en chans att jag hinner allt det där, eller?

Intressant

Idag var det genrep inför Talang LKPG. Det gick helt ok men hade kunnat gå bättre. I alla fall, efter repet upptäcker jag att min mobil har lagt av, så jag kan inte ringa och be pappa hämta mig. Så jag har flera alternativ: 1. Låna mobil, 2. Gå hem till mamma istället, 3. Gå på bussen och låtsas att jag inte har en aning om att skolkortet inte funkar efter klockan sju, och 4. Gå till en telefonkiosk. Jag bestämde mig för telefonkiosk. Har liksom alltid velat prova en sån. Den första jag gick till, på Trädgårdstorget, funkade inte så jag gick vidare till S:t Larskyrkan. Där gick det bättre. Jag ringde till pappa med "mottagaren betalar"-alternativet. Allt verkade gå bra, men sen sa mekaniska rösten i luren: "Mottagaren svarar inte". Nehe. Sen inser jag att med "mottagaren betalar"-alternativet kan man bara ringa till fasta Telia-abbonemang. Och pappa har inte Telia. Så jag provar med mitt bankkort, men det funkar inte. Säkert för att det är ungdomskort. Då ringer jag till mamma istället, och FATTA VAD COOLT det var när hon svarade och allt funkade!!! Jag bad henne ringa pappa och be honom hämta mig vid kyrkan, och sen ringa upp mig genom telefonkiosken. Och då gjorde hon det och FATTA VAD COOLT det var när telefonkiosken började ringa!!! Sen gick jag till Hemköp och köpte chips innan pappa kom. Haha, jäklar vad jag blandar presens och imperfekt men ni får förlåta mig för jag är trött! Alltså jagtrorjagsvimmarjagorkarintehållaögonenöppnajagvillbarasova-trött.
För övrigt har jag fastnat med långfingret i en ring (men kom loss) och äntligen lyckats hålla i min hamster Ulf. Han rymde ur sin bur och jag fångade honom! (Ulf har förresten skaffat Facebook.) JÄKLAR vad skönt det ska bli att sova nu!

Oj...

Höll nyss på att svimma i duschen! Jag har lågt blodtryck så där blev jag lite orolig! Nu är jag helt yr i huvudet. Allt snurrar. Hjälp! Det här är nästan lite läskigt.

Förresten

Om ni har Corren så kan ni ju kolla gårdagens, sidan A16? Min parallellklasskompis är med där! Han skrev en låt som vi sjöng på Luciakonserterna nämligen. Det är häftigt!

10 saker i kronologisk ordning

1. ÅHH nu orkar jag inte mer. Behöva se dem tillsammans i skolan VARJE DAG?!?!?!
2. Failar totalt på syslöjden...
3. Musikgymnasiets julkonsert!!! Nice var det.
4. Avslutning på kammarkören (elevens val) - tårta!
5. Grönkålssoppa hemma hos farmor. Gott!
6. Godmorgon! Jag blev faktiskt förkyld till slut.
7. Hamstern Ulf springer mycket intensivt i sitt hjul...
8. HAHAHA Sagan om de bannlysta for the win :D
9. Pepparkakor i massor!
10. Åh jäklar jag ska vara med i Talang LKPG på lördag!!! Insåg det typ nu...

Dilemma

Var är min handkräm? Orkar jag gå upp och leta efter den? Ligga kvar och ha det skönt och få torra händer eller gå upp och frysa... brrrr... och eventuellt få mjuka händer? Det är frågan.
Update: Jag hittade den inte.

BLOD!

Detta är en historisk dag. Idag har jag blött (blödit?) näsblod helt utan anledning för första gången i mitt liv. Har börjat blöda nån gång tidigare, men det var på grund av... typ... skada så det gills inte. Sen har det väl förekommit liiite blod i näsan en eller två gånger men det tycker jag inte heller gills. Alltså: Historisk dag!

Angående inlägget "Dagen"

Heter det "allt skit" eller "all skit"? Vad är egentligen korrekt? Är båda alternativen rätt? Är något fel? Hmm. Nu kommer jag att grubbla på det här i flera veckor säkert, månader, år...

Öh fatta vad irriterad jag är på ALLT!!!

Häxan Surtant fast jag istället

Dagen

Idag var jag med kära klassen på bowling och Laserdome! Typ bästa dagen på länge! Men sen gick det utför. Givetvis blev jag påmind om allt skit som har varit på senaste tiden.
Och sen är jag också så jäkla less på annat. Liksom det är inte mitt fel att Pandagrejerna kom så sent. Jag TRODDE att de skulle komma i november, jag VISSTE inte säkert om de skulle komma i november. Alltså, om man köper panda så är det väl ganska givet att man får grejerna man har beställt även om de kommer sent? Och att ringa och messa att "oj, pandagrejerna är visst lite försenade, jag är så HEMSKT ledsen" har inte direkt varit min första prioritet. Hallå, jag har haft annat att tänka på? Visst förstår jag att det är irriterande när grejerna man har beställt blir sena men man behöver väl inte gå till överdrift?
Och ja, jag vet att den där sista grejen gjorde mig lite överdrivet irriterad men så är det.

Idolfinalen

JAY VANN! Det var bra tycker jag. Honom har jag gillat hela tiden, även om han inte direkt varit min favorit. Hans röst är så häftig på nåt sätt. Grattis Jay!

Lucia

Man är ju cool och går i Linköpings Musikklasser! Efter att ha övat halva höstterminen och efter två dagars intensiva repetitioner i Domkyrkan är nu två av årets tre Luciakonserter avklarade. Det är så otroligt härlig stämning där i kyrkan! Sången, dansen, publiken, allt är så mysigt liksom (med undantag av svimningar. Även om det händer varje år så är det läskipäskigt!). Väldigt trött i fötterna blir man dock, i alla fall jag.
Jag skulle vilja berätta om varenda liten detalj, men jag är alldeles för trött! Imorgon, kanske.

Kolla Corren!

Klassen och jag är med på bild i Corren idag, kolla sidan B5!

2 år

Idag är det exakt två år sedan pappa och jag stod utanför SF-bokhandeln i Gamla stan i Stockholm och köade till The Tales of Beedle the Bard tillsammans med en massa andra Fefo-folk (lång mening :D). Klockan sex på morgonen. Om jag inte minns fel var det några som köat sen dagen innan! Klockan sju öppnade bokhandeln för oss köande (nio i vanliga fall) och jag fick min bok. Det är SKANDAL att jag inte har läst ut den än! Måste göras snarast.

Det var i alla fall epic. Vi var utklädda (professor McGonagall här!) och sjöng The Mysterious Ticking Noise och alla skulle sparka på en fotboll. Nostalgi! Vad skulle livet vara utan Harry Potter?

Haha, jag hade tagit ledigt från skolan för att kunna åka upp till Stockholm och när jag kom tillbaka berättade Christina för mig att alla i klassen snackade om att "Maja tog ledigt bara för att köpa en bok!".

Nu blev jag på lite bättre humör.

Varför?

(Förkortat det här inlägget nu 20/21 januari eftersom bråket som uppstod löste sig och jag inte vill ha kvar en massa gamla saker som inte spelar någon roll längre på Internet för alltid.)

...och olycklig kärlek. Varför? Jag darrar så mycket att det nästan är svårt att skriva. Men nu vet jag i alla fall vad jag ska göra. Även om jag inte har nån aning om hur mitt hjärta ska kunna bli helt igen.


Jag vill bara gråta.

Det går i vågor, mitt humör, ena sekunden är jag glad, nästa är jag ledsen, men i grunden har jag fan aldrig mått så här dåligt i hela mitt liv. Jag vet inte vad jag ska göra för allt blir bara värre och värre, och då trodde jag ändå att jag hade nått botten för 2 veckor sen.

RSS 2.0