Harry

Jag gråter och gråter. Var ju och såg Harry Potter and the Deathly Hallows part 1 idag. Jag gråter nästan aldrig första gången jag ser en film, och det gjorde jag inte nu heller. Fast efteråt, efter att jag sett filmen ifråga händer det att jag fäller en tår eller två.

Men nu är det ju HARRY POTTER vi snackar om. Harry Potter, som praktiskt taget varit mitt liv sedan jag var sju år och fick den första boken. Det är så jäkla mycket känslor som kommer nu. Jag kan inte sluta gråta. Minnen. Böckerna, filmerna, upplevelserna, människorna, musiken. Alla gånger jag lekt att jag själv varit elev på Hogwarts. Jag är så rädd att jag kommer att vara den enda som minns HP om några år. Den enda som vill fortsätta. Som inte kommer att glömma. Jag har levt Harry Potter i sex år nu, och inte fanken tänker jag sluta!

Filmen var helt otrolig förresten. Jag har nästan dåligt samvete för att jag i alla dessa år har klagat över att filmerna är så annorlunda jämfört med böckerna. Jag älskar böckerna, men jag älskar filmerna också. Av hela mitt hjärta.

Första advent

Denna mysiga julkänsla :) Jag älskar den här tiden på året! Och det är SNÖ ute! Bättre än så här kan det inte bli!
Lite saker:
Min säng brakade ihop men nu är den lagad och hel igen.
I onsdags bestämde jag mig för att vara med i Talang LKPG och igår anmälde jag mig. Nu finns ingen återvändo! Det ska bli jättekul.
Snart bär det av in till stan för att se Harry Potter på bio med några kompisar. Det ska också bli kul! Sen stannar jag förmodligen i stan och sover hos mamma.

UNDULATERNA

Vet ni? Flaxa misshandlar Tjatter! Hon hackar på honom. Vi upptäckte det idag. Det är förmodligen därför han skriker. Han låter liksom inte alls som undulater ska. Och så har han låtit i två år, dag och natt. Flaxa är dum mot honom ju! Så nu sitter han i lilla buren, vi ska fixa en stor bur till honom så fort som möjligt.
Vi trodde att Flaxa satt och putsade på Tjatter. Men så var det inte. Pappa har visserligen haft misstankar om hackning för ett tag sedan men sen verkade det inte vara något. Stackars Tjatter! Han blöder lite till och med! :(

Veckans visdomsord

Man ska inte sjunga på Valdemar-sången när man går av bussen för då kan man ramla baklänges och trampa nån på foten!

Dramatiskt som aldrig förr?

Ja, för att konstatera: Min flöjt är sönder IGEN!!!
Original Video - More videos at TinyPic

Vet ni vad mer jag har fått?

Jag har fått en hamster! Ulf heter han och han är jättesöt. Lite lik en boll är han faktiskt :)

Väska!

Min nya väska från Mallorca :)
Den här väskan köpte min farmor och kusin till mig när de var på Mallorca. Visst är den fin?

Förklaring

Veckan som passerat var jävligt underlig och en av de värsta veckorna på väldigt länge (kanske nånsin? Jo, den hamnar nog defenitivt på 10-i-topp över "Sämsta veckorna ever"). Plus att det har varit en jäkla berg-och-dalbana. Sorg, glädje, ilska och en massa andra känslor och händelser som jag inte har nån lust att gå närmare in på i bloggen. Allt är fortfarande skit mer eller mindre, men vad gör man? Jag är visserligen anti att dölja sina känslor men jag ska inte deppa så mycket mer här i bloggen har jag tänkt.

Jag stannade hemma idag.

Jag mådde inget bra idag heller.


Illamående

Jag gick hem från skolan tidigare idag för det kändes som om jag skulle kräkas. Nu är den känslan tillbaks. Alla dessa jäkla känslor. Jag vet inte hur jag ska kunna sova.

Mhm

Det kan man lungt säga. Mhm alltså. Vad tänker ni när ni ser mhm? Jag tänker "aha". Fast det var inte det jag menade. Höhöhö.
Update 22/11-10 18.07: Mhm kan betyda:
- Aha
- Aa
- Ja
- Mm
- Fan vilken konstig dag det här har varit
Hjälp mig komma på fler förslag?

Sämst.

Idag är ingen bra dag. Sämsta dagen på länge. Jag mår skit.

Jag är lite förvirrad idag

Ni skulle ha hört mig på franskan idag! Jag svamlade på som om jag aldrig hade höst språket förut. Räckte upp handen utan att tänka. Est i stället för a och où i stället för vient? Haha det blev sjukt fail! :D Liksom det var bara saker som jag egentligen kan jättebra. För övrigt så har jag jobbat med skoltidningen, och Desperate Housewives är vansinnigt spännande och bra om ni frågar mig! Som alltid. Sen måste jag bara berätta: Det var audition i går! Till skolmusikalen! Det gick rätt så bra fast blev lite fail eftersom capot satt så högt upp. Men om jag kommer med och får en "gitarroll" så skippar jag capot. Då har jag ju tid att lära mig rätt ackord, om ni fattar vad jag menar. Hoppas verkligen att jag får vara med! Jag vill verkligen det! Och hörrni: Glöm inte att Deathly Hallows part 1 har premiär imorgon!

Whaaat?!

Dead by April är svenskt... Det visste inte jag! Hehe :O

Titta vad jag har :D

Smög just upp och snodde tortillachips och guacamole. Mums om ni frågar mig!
Jag snor tortillachips och guacamole :D

Glömsk

Alltid är det nåt jag glömmer att berätta! Vi hade biologiprov idag och jag är rädd att jag failade totalt. Tyvärr. Jag kan inte sluta gräma mig över det. Vanligtvis brukar det gå rätt bra på prov nämligen. Jag vet att jag borde ha läst på mer. Och så fick jag hjärnsläpp dessutom. Godkänt får jag nog, men det hade kunnat gå sjukt mycket bättre.
Anyway, nu har jag tagit med mig biologin hem. Jag tänker plugga i efterskott. Kunskap är viktigare än omdömen!
På tal om något helt annat: Mina vantar har försvunnit igen! Tror att de är någonstans i hallen, men var? Very mysterious...

Nemen just det ja!

Vet ni vad som hände på väg till bussen? Jag glömde bort all svenska! Så jag pratade engelska i stället. Så småningom kom sex stycken ord tillbaka till mig, ett efter ett (samt två och två). Men det var allt.
Sen, plötsligt, kom allting tillbaks, men det försvann lika snabbt igen. Det fanns bara en sak att göra: Christina var tvungen att säga vad Facebook heter på portugisiska! Hon sa: Facebook. Och det var ju rätt! Jag kunde prata svenska igen! Lättnaden var enorm. Fast det skulle faktiskt inte vara helt fel att gå omkring och snacka engelska hela dagarna! Tvärtom. Jag gillar engelska.
Det hände en annan sak också. Vi åkte 3:an från Parkgatan och sen skulle vi byta till 14 eller 15. Då finns det en jäkla massa hållplatser att välja mellan. Christina ville gå av vid Stora Torget och gå till Trädgårdstorget, medan jag ville åka vidare till Resecentrum. När vi närmade oss Kungsgatan kom jag på att vi kunde kompromissa och gå av där, så jag tryckte på stoppknappen. Men vad tror ni hände när vi skulle av? Dörrarna öppnades inte!
Så vi fick åka till Resecentrum. Alltså, egentligen spelade det ju ingen roll för oss, men bussen ska ju stanna när man trycker! Dessutom har jag hört att man kan få gratis biobiljetter om man ringer Östgötatrafiken och anmäler en sån där händelse. Moahaha! Så vi gjorde det. Hon jag pratade med sa att hon skulle koppla mig vidare till Linköpings kundtjänst, så jag hängde kvar i luren i mer än fem minuter. Ingen svarade och ingen signal hördes, så jag la på. Det blev inga biobiljetter. Synd. xD

Vatten...

(Haha en minut senare?)
Jag törstar ihjäl. Nu får jag ta och slita mig från Country Roads och pallra mig ut i köket.

Random (igen)

Sitter och chillar. Igår var det informationsmöte för blivande sjuor, bl.a om den här nya scienceprofilen. Det hade jag velat gå på. Haha, utmobbad sjua som sitter bland en massa sexor då :D Nej men så blev det inte. Jag missade hela mötet, tyvärr. Hade ju kunnat skriva ett reportage om det tänkte jag. Fast det kanske jag kan i alla fall.
Måste ta och lära mig "Country Roads" utantill. Ska kunna den på måndag, för då är det audition till en musikal på skolan. Hoppas verkligen att jag får vara med!

Åh nej...

(Family Guy: "Oh no!"  "Oh no!"  "Oh no!"  "Oh no!"  "Oh yeah...")
Säg inte att jag missade Halloween-grejen på RuneScape. För det måste väl ha varit nån i år? Känns lite som om jag har glömt bort RS på sista tiden...
Och sen är jag tydligen inte member längre? Nemen pappa då... Nu har han glömt att betala in igen! Det är ju mina pengar! Haha inte för att jag har spelat på jättelänge men ändå.

Men...

Bara för att jag älskar Always look on the bright side of life (låten alltså):
Det snöade idag! Mer än 10 cm tror jag. Jag älskar verkligen snö! Så det är jag glad över just nu.

VA?!?! NEEEEJ!!!

HAN SPEAKERRÖSTEN PÅ KANAL5 SA NYSS ATT DET SNACKAS OM ATT DEN HÄR SÄSONGEN AV DESPERATE HOUSEWIVES SKA BLI DEN SISTA!?!?!? Men så kan de ju inte göra!!! DH får inte lägga ner!!! Oh my gosh oh my gosh oh my gosh. Det är INTE OKEJ. Inte okej alls.

På väg till Stockholm

När jag och Christina åkte upp till Stockholm förra veckan passade jag på att spela in en liten video. Det var den som kaosade på YouTube om ni undrar! Men nu ska det väl funka.
Original Video - More videos at TinyPic

Äntligen!

Nu har ett par nya mobiler (Wave 723, Omnia 7, Wave II samt en jag inte hört talas om tidigare, E1170) dykt upp på Samsungs hemsida. Det gjorde mig så glad att upptäcka! :D  <---- det där skulle väl föreställa mig då, likt??? :)

Brrrrr...

Det är skitkallt ute! -10° var det imorse. Men jag har min mysiga jacka så det funkar rätt bra ändå.
Skolan har börjat igen och det är riktigt skönt tycker jag. Fast jag sov bara 4 timmar i natt (!) och är därför en aning trött :)
En rolig grej är att vi fick tillbaka våra matteprov idag och jag fick 35/40 rätt (alla rätt på A-provet och full poäng på alla uppgifter jag gjorde på B-provet)! Först stod det att jag hade 34 rätt men det visade sig vara en poäng för lite. Och jag var överlycklig redan då, hade liksom inte gjort en enda uppgift på det röda (svåra) när vi gjorde proven så jag hade inte speciellt höga förväntningar. Det var min drivkraft hela dagen, kort sagt.
Sen har vi fått veta att skolan ska få ytterligare en inriktning! Science! I nuläget har vi ju två musikklasser med ca 30 elever per klass i varje årskurs på mellanstadiet och tre musikklasser samt en dansklass bestående av ungefär 24 elever/klass på högstadiet. Nu ska de bara ta in 48 pers till fyran och det blir ingen splittring för dem sen i sjuan. Inga nya musikare kommer att tas in till år sju. Jag fattar inte hur de ska lösa det eftersom det redan går 60 pers (eller 62? Vi var ju 62) i varje årskurs på mellanstadiet nu. Men det ska bli intressant. Nya högstadiet = 2 musikklasser, 1 dansklass och 1 scienceklass. I varje årskurs alltså. Okej, det där kanske är lite krångligt att fatta om man inte går på min skola, hihihi.
Arbetslag B (som vår klass tillhör) har ett läsprojekt på gång. De har haft det förut, men vi sjuor gick ju på mellanstadiet då. I alla fall så var författaren Eva Susso i skolan i dag! Vi B:are fick gå till aulan och lyssna på henne. Hon berättade en massa intressanta grejer. Vid ett tillfälle frågade hon om vi tyckte att man blev en bättre människa av att läsa. Ungefär fem personer räckte upp handen, däribland jag. Fast jag tvekade lite. Jag tror absolut inte (och det förklarade jag också) att man automatiskt blir en bättre person av läsa, eller att man måste läsa för att bli en bättre person. Däremot tror jag att man får en bättre inblick i sina egna och andras känslor tack vare läsning. Så jag tycker att man ska ta chansen när man får den. Sätta sig ner med en bra bok då och då, även om man egentligen inte gillar att läsa, för böcker har så ofta förmågan att skapa ett intryck på läsaren, och man lär sig att se saker från andra synvinklar än bara sin egen.
Haha, min skola äger. De tänker ut en massa roliga och lärorika saker åt oss. Härom månaden var vi på en jättebra musik- och dansföreställning, "Mbira", och det var tänkt att vi skulle gå och se "Tusen gånger starkare" på fredag men så blev det inte.
Och förresten...
Vi blev en av de bästa högstadieskolorna i hela Sverige på nutidsorienteringen! VI ÄGER!!!
Allvarligt talat, jag älskar min skola. Kultur for the win!

Vet ni vad jag gjorde idag?

Jag spillde yoghurt över hela mig! Det var inget bra. Som tur var klarade sig mattan och fotöljen.

Bye bye ledighet

Vanligtvis älskar jag lördagar, men inte när det har varit lov. Man är liksom tillbaka på den ordinarie lediga tiden, om ni fattar vad jag menar. Inte för att jag har nåt emot skolan. Tvärtom, jag älskar skolan (högstadiet är verkligen helt underbart)! Men det är skönt att kunna sova till 12, gå runt i nattlinne hela dagen, titta på Seinfeld i 10 timmar och vara nära att somna framför TV:n.

Min katt <3

Hon är så söt! Hon gillar att ligga i klädkammaren och sova, och när man sticker in huvudet och tänder lampan för att kolla om hon är där så kisar hon och blinkar lite förvirrat yrvaket. Puss på dig Silkesben!

Hemma igen

Så, nu var man hemma i kära gamla Linköping igen. Det var verkligen skitkul i Stockholm. Alla var så schysta och vi gjorde en massa! Och Christina och jag träffade på en hel del skumma/sköna typer på stan, hehe.
Nu i natt sover jag hos mormor. Skönt att få ta det lugnt och känna att lovet inte är slut riktigt än.

Visdomsord

(Eller kanske snarare ett konstaterande... eller visdomsord... eller konstaterande... eller visdomsord...)
Måndag, tisdag, onsdag, torsdag och fredag är vardagar. Lördag och söndag är helg.

Onsdagskväll

Ännu en nice dag i Sthlm börjar gå mot sitt slut. Idag har vi varit på Tekniska museet med Christinas sysslingar och gammelmoster (och det "vanliga gänget" förstås).  Först var jag jättetrött men efter lite lunch blev jag betydligt mer alert. Det var roligt och intressant, det där museet. Sen gick Christina och jag på stan ett tag. Jag gick givetvis in i Teliabutiken och fick veta att Samsung B7330 snart kommer att utgå!!! :( Det är den mobilen jag vill ha. Kanske kommer jag att få den. Innan julafton/födelsedagen till och med! Det är nice.
Sen åkte vi hem i alla fall (alltså, inte hem till Linköping men ni fattar vad jag menar). Dit kom det sedan ännu fler sysslingar och vi lekte allihop att vi hade olika affärer och liknande. Kul att leka!
Nu har alla åkt och jag är helt slut. Jag är inte van att gå upp 08.30! Jaja. Imorgon ska vi åka hem, tyvärr. Det har verkligen varit ett jättebra höstlov hittills.
P.S. Jag läste nyss ut en jättebra bok. "Stjärnor, katter och besvärande bevis" heter den. Spännande!
P.S.S. Om exakt tre månader fyller jag år. Det ska bli kul.

Tisdagskväll

Sammanfattning av dagen: Vi gick upp tidigt, sedan åkte vi till Christinas gammelmorbror. På väg dit stannade vi på en sportaffär och jag köpte mina skor. Sen kom vi fram och stannade där i några timmar. Vi hade jättetrevligt! När vi kom tillbaka till Christinas morbrors lägenhet (där vi bor) så började den där videon att trassla och jag fick ett mindre utbrott över YouTube (att visa sina känslor = awesome om du frågar mig :D). Sen fattade jag hur man skulle ta bort videon och allt blev genast lite lättare. Efter det gjorde jag ansiktsburk (behandling om ni så önskar) och nu ska vi strax sova. Jag i alla fall. Vi ska upp tidigt imorgon igen, så det kan nog vara en ganska bra idé.

Glömde berätta

Jag köpte vinterskor idag! Varmfodrade Converse. Tror de är gjorda av mocca faktiskt. Skönast ever! Converse i alla lägen, liksom. Och i alla väder.

Haha ni skulle ha sett

Ni skulle ha sett den där jäkla videon som YouTube kaosade fram. Den var sjukt fail! Men det kommer ni aldrig att få göra för den är borta och raderad. Hahahaha.

Nu löste det sig!

YouTube var taskigt. Mitt videoklipp blev helt uppspeedat, så jag blev DESPERAT för jag vet verkligen inte vad man ska göra i sådana situationer. Till slut lyckades jag ta bort klippet, men är fortfarande lite sur på YouTube. Lite.
Min säng här i Sthlm är skönast i världen om någon vill veta! Jag ligger i den just nu för jag är ganska trött. Vi gick upp HALV 9 idag, kan ni fatta? Jag brukar ju gå upp ungefär klockan 12 i vanliga fall. (Inte på vardagar dock. Då skulle jag komma försent till skolan, men det kan ni förmodligen räkna ut själva.)

Fan. Fan. Fan.

Allting går ju åt helvete ju!!! YouTube är så jävla konstigt just nu. Hjälp?
Men annars är det trevligt här i Stockholm.

Stockholm

Nu är vi här och chillar. Myyys! Det är jättevarmt här och Christina går omkring i LÅNGKALSONGER. Jag... eh... blir varmare än varmast när jag tänker på hur varmt det måste vara för henne. Om jag var hon så skulle jag faktiskt ta av mig dem!
Vi var på stan och jag köpte Juicy Fruit (två olika paket, melon- samt apelsinsmak, gott) och sen köpte jag tack och lov inget mer. Måste ju ha råd med ny kamera!
Besökte nyss min gamla blogg, papayapottergryffindorverymagicalfantasymagic.blogg.se heter den om ni undrar. Den är sjukt flummig, hehehehe hahahahaha hihihihih :):):):) efter varje ord liksom. Så var det på den tiden. 2009. Nu är det ju snart 2011. Jag fyller 14 och vad händer då? Ingenting? Men det är ju alltid trevligt att fylla år.
Btw så har Christina startat en blogg. Den är dock lösenordsskyddad, så om du inte känner henne så kan och får du inte läsa den! Moahahaha...

Videoblogg!!! :P

Haha Majas första videoblogg *update* kommer snart xd
/c* hehe orkar int skriva hela mitt namn, d r så låångt...
/och MJ som uppdaterar nu 3/11. Alltså: Videobloggen kommer inte i detta inlägg!

Eh... det blir svårt det här med rubriker

Nu sitter jag på tåget på väg till Stockholm med Christina och hennes syskon. Jag misstänker starkt att han som sitter på andra sidan gången är han den där skådespelaren i Bröderna Karlsson!!! Men jag vågar inte fråga! Han vill säkert ha lite privatliv, liksom.
Tåget flyger fram. Fastän det inte är ett X2000. Förvånande, förvånande.
(Christina säger att TÅG KAN INT FLUGA!!!!!!) Tror hon menar att "tåg kan inte flyga" hehe. Men där tror hon fel! Hejhej fåglarna :) men fåglarna r ju på marken ju!
Snart är vi framme i Stockholm. Relativt snart i alla fall. Men var r fåglarna eg?? Jag ser int några iaf!
Jag är storbokstavkontrollfreak. Jag m, när jag skrivder RIKTIGA TEXTER men int nu oj vad d skakar här jbbigt jobigt... hoppsan d blev lite fel men sånt e livet! Iaf när d skakar XD

RSS 2.0