Skolan igen

Fail på engelskan idag (berättade mina kompisar). Vi skulle berätta om vårt lov.
"What did you do on holidays?"
"I slept with ..."
"And I slept with ... two nights in a row!"
Haha! Observera att det handlade om kompisöversovning och ingenting annat. :D
Vet ni, min mamma var på Kulturnytt idag! Hon gick i ett demonstrationståg för mååånga år sedan och man såg henne i närblid i ca 2 sekunder. Så det var lite coolt.
Min dag i övrigt: Skolan, dvs matte, engelska, lunch, redovisning på musiken, bild och mentortid. Och min parallellklass kastade ner en massa fågelliknande papperspropellrar. Det var ganska kul att titta på. Efter skolan skulle jag egentligen ha åkt hem ganska direkt till pappa, men stannade kvar hos mamma ett tag i alla fall. Scrubs var en timma tidigare än det brukar vara så jag missade första avsnittet och lite på andra. Det var hemskt, BUHU, men livet går vidare. Vid 6-tiden drog jag ner till Arbis och tänkte vara med på körsång för tondöva (dock är jag inte tondöv), men det blev inget, tyvärr. Så jag ska försöka få med mig lite folk tills nästa gång. Sen hade jag jättetur, för 14 stod inne när jag kom spurtandes. Hatar att missa bussen även om man inte direkt behöver stå i en timme och vänta på nästa. Jag har ju vant mig vid Stockholm, där kommer bussarna... vänta... VAR 4:E MINUT!!! Det är helt sjukt underbart om ni frågar mig. Hoppas bara de går på biogas. Eller el. Fast ofta de går på el.
Sen kollade jag på Top Model. Älskar det, även om jag tycker det är jättedumt att de samarbetar med CoverGirl som testar på djur. I alla fall, tyckte så himla synd om Kayla när hon berättade att hon utsatts för sexuella övergrepp. Liksom, redan innan verkade det jobbigt för henne att vara tvungen att låtsas vara attraherad av manliga modeller när hon är lesbisk! Men hon var hur cool som helst och bara körde på fastän det var jättejobbigt för henne. Jag tycker att hon eller Ann ska vinna, har hejat på dem från början. Jag satt som på nålar när Ann hamnade i botten. Ser fram emot att titta nästa vecka. Det är alltid kul när de är utomlands och de börjar närma sig finalen. Förra omgången blev jag Wikipedia-spoilad och visste från början att Krista skulle vinna, men nu har jag verkligen ingen aning om vem som vinner. Så säg inget, okej?

Matte

Jag räknade matte nyss. Mina treor såg ut som femmor och när jag skulle skriva en etta blev det ett Harry Potter-ärr.

HTC Wildfire

Christina har fått en sån! Har inte sett den än men såg på Facebook och hennes blogg... Nu blir jag avis!

Inget

Jag har astråkigt just nu, har inget att göra, alla skolböcker, flöjten, ALLT ALLT ALLT är hos pappa så jag snor mammas dator litegrann eftersom man praktiskt taget inte kan surfa med min.
Det här med håret, i alla fall... Mamma blev väl inte så där jätteglad först eftersom jag inte sa nåt till henne utan bara klippte lugg och färgade brunt mitt i natten. Men nu tycker hon att det snyggt, haha! Och det tycker jag med. Jag är väldigt väldigt nöjd också med tanke på att jag aldrig har klippt mig själv förut.
Före:
Före
Efter:
Efter
Efter

Mm...

CHRISTINA CHRISTINA CHRISTINA grattis på 14-årsdagen fjortis! Massor av kramar till dig! <3
Nu sitter Ewe och jag i soffan och kollar på Miffo så jag kan inte skriva så mycket just nu men ha en trevlig kväll allihop!
Och vet ni, jag har klippt mig och färgat håret, men nu är det dramatiskt i filmen så jag lägger upp bild sen. Hej då så länge!

Sthlm dag 2

Idag har vi varit på Tekniska museet och träffat släktingar till Christina. Berättar mer imorgon för då åker vi hem. Buhu, jag vill stanna kvar här längre!

Sthlm

Nu är vi i Stockholm! Det har varit en trevlig dag som ni kanske förstår. Christina och jag ska sova nu, de andra har redan gått och lagt sig. Godnatt!
Förresten fyller Ellen Page 24 år idag. Grattis!

Tomorrow

Pappa bakar morotskaka, skitgott! Imorgon bär det av till Sthlm igen med Christina. Har packat lite, ska upp tidigt imorgon och packa resten.
Random
Idag har varit en riktig slappdag. Jag är trött men ändå pigg! Fast mest trött...

It's been a wild day

I natt var det skitläskigt, vi tyckte att vi fick en skymt av VALDEMAR, Voldemorts son! Efter att ha kastat lite skyddsförtrollningar kunde vi dock sova lugnt.
Sen drog Stina och Ewe hem, men Christina stannade kvar. Jag kom på att pappa säkert hade ett kamerastativ och det hade han! Så det har vi haft roligt med.
Christina bloggade, hon skrev typ 20 inlägg på 2 timmar eller nåt. Sen gick vi ut och fotade. Vi gick ner till Stångån och det hade bildats lite is på vattnet. Den gick jag ut på. Det tråkiga var att isen inte höll. Kallt as seventeen ska jag säga er! Så vi gick in. Brrrr.
Sen gjorde vi (eller jag mest för Christina åkte hem) en sida om vårt band, Chill out, på Wikipedia men de var jättetaskiga och tog bort den! Så kan man väl inte göra.
Sen fikade vi hos farmor.
Nu har vi precis kollat på Law Abiding Citizen, skitläskig verkligen, men jättebra! Ska strax gå och lägga mig. Skönt att det är lov nästa vecka! Jag ska åka upp till Stockholm med Christina & co igen. Det ska bli jättekul!
Förresten, nu är det bestämt: Jag ska börja dansa balett! Har velat göra det så länge jag kan minnas. Så jag är väldig pepp!

Vårt dygn eller nåt


Original Video - More videos at TinyPic

Kakor

Hade utvecklingssamtal idag, det gick bra. Jag ligger rätt bra till i alla ämnen. Ska försöka hitta en studieteknik så att jag kommer in i någon läxläsningsrutin, det är målet till nästa samtal.
Sen var det matråd och vi fick KAKOR och frukt! Gött! Det var kreativt matråd, dvs vi skulle försöka komma på idéer till uppfräschning av matsalen. Vi kom faktiskt på en massa.
Jag tror att min ryggsäck börjar utgöra en fara för mänskligheten. Välte ett notställ på flöjten idag, och jag misstänker starkt att det var ryggans fel. Det är inte första gången den ställer till det nämligen. Får väl tömma den lite.

Fjortiskris

MJ KRISAR! En sån chock! Det har ju aldrig hänt förut! (Kan inte alla börja kalla mig vid mitt bloggnamn? MJ? Det är coolt. Alla heter ju Maja. Majamajamaja.)
Igår var det ju <3-dagen som sagt. Det var lite kul, glömde jag att berätta: Efter skolan skulle Christina åka hem så vi började sjunga "Time to say goodbye" lite sisådär operaaktigt, ni vet. Jag gillar att sjunga om ni inte har märkt det. Jag sjunger hela tiden. Speciellt hemma, i skolan, på repningarna och ute på stan och bland folk. Då kom det fram en tant och frågade om vi behövde en tredjestämma. SÅNT GILLAR JAG! Tummen upp för den tanten.
Och sen är vår gamla NO-vikarie från 6:an tillbaks i vår skola! Jag höll på att smälla av när jag såg honom i korridoren. "Hej!" sa han. "HEEJ!" utbrast jag. Han är jätteschyst. Vi har honom inte dock. Men ändå. På tal om schysta lärare måste jag bara säga att jag tycker vi har så jädra schysta lärare på vår skola! Vi har verkligen inte en enda dryg/dålig lärare, om ni frågar mig. Jag blir bara så glad när jag tänker på min skola. Jag älskar verkligen skolan! Det blir bara bättre med åren.
Vi hade SO-prov idag, religion. Det gick helt OK. Ironiskt nog var jag bättre på GT än NT. Så kändes det i alla fall.
Lite senare på dagen bet jag på naglarna och var sjukt nära att förfrysa tårna. Jag har nog aldrig varit så kall i hela mitt liv.
Och nu till ämnet krisen. Jag vill verkligen börja med tennis igen, men frågan är om jag inte är för gammal nu. Och jag vill verkligen börja dansa igen, men vilken typ av dans? Balett verkar jättekul, har velat dansa det ganska länge, men jag tror inte att 176 cm och 70 kg är idealiskt... (De har en helt perfekt kurs på Folkuniversitetet, typ nybörjare 14 år och uppåt. Då blir det inget trassel med inhopp i nån grupp som har hållit på längre en man själv.) Och jag vill verkligen lära mig portugisiska, men de har inte kvar nybörjarkursen! Plus att eftersom musik helt klart är min prioritet nr 1, utan tvekan, hinner jag nog inte hålla på med allt det där. Dessutom är det ju DYRT! Jag är en så sjukt velig människa.
Det jobbiga är att det där bara är en mikrodel av min kris.

Men annars...

...har det nog varit bästa Alla hjärtans dag någonsin; kändes lite som att även de olyckligt olyckligt kära fick en inbjudan. Och en kille i min klass gav alla varsin påse med Plopp! TACK säger jag bara! :) Och puss och kram på er alla kära vänner!
Tänkte sända en liten hälsning till er...
Original Video - More videos at TinyPic
...men sen tänkte jag "Inte deppa! GLAD hälsning!" och här har ni resultatet:

Original Video - More videos at TinyPic

Hur jag känner mig VS hur jag önskar att jag kände mig, typ. Glad Alla Hjärtans Dag på er i alla fall! <3

Alla hjärtans dag

Jag är ledsen, men jag är ledsen. Riktigt ledsen.

För bra för att vara sant...

Det är Turbo 3G IGEN!

GPRS-skiten

Gissa vad som hände?

Uppdatering

Nu börjar jag känna på riktigt att jag har fått/köpt kameran! I förrgår var det liksom "Jaha, kamera" även om jag var väldigt glad över det och så, och nu är det mer "JÄDRANS, KAMERA!!!" om ni fattar vad jag menar. Idag är det lite sorgligt för jag skulle ha varit med på skolans nattinnebandyturnering men det missar jag eftersom jag är förkyld. Så det får mig att gråta små tårar av sorg. Ungefär. Och så har jag kollat på Scrubs oavbrutet sen i onsdags men nu är det SLUT eftersom jag inte har säsong 4... Det är också ledsamt. Två saker är inte ledsamma dock: 1. Mamma har börjat gilla Scrubs och 2. Datauppkopplingen har för första gången i historien varit Turbo 3G i snart sju timmar. (Med min gamla dator, mammas nuvarande (hon gillade den och köpte den av mig och så köpte jag MacBook) hade jag alltid snabbt internet, men Maccis och Tele2 kommer inte riktigt överens till 100%. Får väl byta till Telia.)

Kameran är här!

Nu är den här, min Nikon D3100! (Som förmodligen tror att jag är galen! Nej, den förstår mig säkert... Min nya bästis ju!) Vi ska ha en massa kul ihop, det är jag övertygad om. Gå igenom allt möjligt tillsammans: Skratt, gråt, känslomässigt omtumlande upplevelser och vildaste lycka (fast det kanske räknas som en känslomässigt omtumlande upplevelse...). För övrigt är jag förkyld och... tja... känslomässigt omtumlad. Som vanligt. Godnatt!

9.52?!

Vad tidigt jag är uppe! Vaknade kl 9 faktiskt. Rekord! Har aldrig varit uppe så tidigt på en helg, tror jag. Men trött som tusan är jag så jag bloggar mer sen istället!

Spagetti-fail

Idag sjöng klassen för mig igen, på engelskan! Mamma, som jag har i engelska, visste inte att de hade sjungit för mig tre gånger igår (förutom på franskan som hon också har) så nu har de sjungit för mig 4 gånger! Hihi.

Jag fick lite fler presenter idag, en jättehäftig gammal kamera, ungefär 50 år tror jag, och 700 kr av mormor, och ett armband som vi såg på Boutique Blå av pappas flickvän. Tack så jättemycket!!! :D

Vi skulle köpa pizza från pizzerian i Ekholmen, men så ångrade jag mig och tog pasta istället. Observera: Det stod INGENTING om att den skulle innehålla kött. Två sorters ostar, ädelost och nån mer, stod det, men inte ett ord om kött. Så när vi kommer hem ser vi att det är BACON i! Fatta vad sur jag blev, jag var så jäkla sugen på den där pastan. Hur svårt kan det vara att skriva "bacon" på den där menytavlan? Taskigt alltså!

Första kvällen som fjortis

Nu är jag hemma igen. Det har varit en supertrevlig dag. I skolan sjöng de för mig 3 gånger! Jag har verkligen världens trevligaste klass/parallellklasskompisar och lärare. Min skola äger!

Efter skolan gick jag hem till mamma och sen gick hon, jag och Christina och mötte pappa på stan. Vi hade egentligen tänkt gå till Ros och äta, men det var fullt så vi gick till Afrodite istället. Maten var verkligen hur god som helst, även saker jag inte gillar i vanliga fall smakade jättebra. Vi satt där och pratade och åt och skrattade osv. osv. i drygt två timmar innan vi började dra oss hemåt.

Mina presenter: Pengar, sammanlagt 2400 kr (!!!), Friskis och Svettis-gymkort, chokladbollar, två par örhängen, ett armband och ett halsband.

Tack allihop för idag, för alla gratulationer på Facebook och IRL, för alla presenter och kort och allt annat! You made my day (eller ni gjorde mig dag som det heter på svenska :D)!

Redigerade fjortisen MJ/Minette/Maja:
Fjortis!

Grattis mig själv!

Jag må jag leva, jag må jag leva... Hihi vad fail det lät! Så, idag är jag alltså 14 år. Detta är ett tidsinställt inlägg, eftersom jag föddes kl 13.43 tänkte jag att det kunde vara lite kul.

Jag kan inte riktigt ta in att jag är 14 nu. Men det kommer väl. Ikväll ska mamma, pappa, Christina och jag gå ut och äta så jag bloggar senare och berättar mer!

Wohoo! Bloggens 200:e inlägg! :D

Onsdag snart torsdag

Failade väldigt väldigt mycket på flöjten idag, har aldrig gått så dåligt tror jag för jag hade inte övat alls nästan... Hehe, jaa sånt händer väl ibland. På orkestern och gitarren gick det helt ok dock.

Idag är ju sista dagen jag är 13. Känns lite konstigt att jag ska bli fjortis. Men bra!

Bilder från min 13-årsdag:

Skulle visa att jag hade blivit cool tonåring XD



Här ser jag lite cool ut :)

Här ser jag helt galen ut!

Jag har faktiskt städat mitt rum lite nu. Det ser mycket bättre ut även om det är långt ifrån väldstädat. Kan knappt fatta att jag fyller 14 imorgon! Godnatt på er!

Vitamindryck

Vet ni förresten att man kan bli hög på vitamindryck? Det blev jag idag.

Nya stjärntecken?!

Nån astrolog ville ju ändra datum för alla stjärntecken för att stjärnbilderna inte var likadana som för 3000 år sedan eller något liknande... Och så skulle de ha in ett nytt stjärntecken också, Ormbäraren?! Så jag skulle vara Stenbock i stället för Vattuman. Jag blev helt chockad och utbrast tyst för mig själv "NEEEJ!!!" för jag gillar att vara Vattuman (inget illa ment mot er, Stenbockar). Men sen googlade jag, och då var det nån annan astrolog som ansåg att trots förskjutningen eller vad det nu var så skulle stjärntecknen INTE ändras. Så everything's back to normal. Puh.
http://www.nsd.se/nyheter//artikel.aspx?ArticleId=5912226
http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleID=5919700

RSS 2.0