13 kr i onödan

Glömde busskortet idag, så jag sms-betalade. Utan att visa det för busschauffören. Kanske onödigt, men så slipper jag ha dåligt samvete för det. Men i alla fall, jag menar, jag har ju skolkort i vanliga fall så det är ju nästan samma sak som att åka gratis. Dessutom har jag dubbelmessat bussen förut så rent tekniskt sett var det lite onödigt. Men ärlig är jag ju i alla fall!

I keep failing idag! :(

Klistrar in min Facebook-status bara för att den är så sjukt awesome:

Stångåstaden kom förbi. De skulle fixa tv:n.

Jag: "Pappa sa typ... Han frågade... Han sa typ att jag kunde fråga... Han frågade om jag kunde säga... Kan ni komma tillbaka senare??" XD


Ja. Story of my day. Kom försent till skolan, mer än vanligt, och sen glömde jag i vilken sal vi var. Några timmar senare råkar jag ringa SOS. I åtta minuter innan jag märker det. På lunchen tar jag kolsyrat vatten av misstag. Har ALDRIG hänt förut. Sen, när jag står utanför ytterdörren och ska låsa upp inser jag att jag tappat nyckeln. Jag springer tillbaka, nerför trappan, uppför trappan och uppför backen (kom jag så långt?) och sen inser jag att jag INTE har tappat nyckeln utan att den liksom hänger ovanför/nedanför "spännet" på nyckelbandet. Jag håller alltså i själva nyckelknippan, så hur i helskotta kunde nyckeljäkeln ramla av? Och oj, glömde jag säga att jag tappade mobilen 5 gånger?

Jag fattar inte vilken otur jag har idag alltså. Orka, jag som är så awesome! Fast det är jag ju i alla fall, i och för sig...

Orka. Haha. OrkaN. En orkan? Kanske var därför nyckeln åkte av. Det blåste på den och så gled den av. Men borde inte jag ha märkt det i såna fall?

Det hände inget speciellt.

Med luggen alltså.

Nu sitter jag i skolan med Christina som typ försöker chatta med mig på Facebook. Haha nödvändigt! :) Skoltidningen kommer i alla fall ut PÅ RIKTIGT idag. Nu ska jag gå och försöka mig ur en tumning. JAG VILL INTE!!! Jag vägrar!

Angående mitt förra inlägg...

Känner mig lite blondie, farmor hade ju så klart ingen frukost hemma eftersom hon varit på Mallis i två veckor, haha! Vi stannade på 7 Eleven och köpte lite käk.
Men det där var ett tag sen. Idag skolkade jag från flöjten, orkestern och gitarren för jag skulle plugga (och sen pluggade jag i alla fall inte särsklit mycket, ni som känner mig vet hur jag är). Men imorgon SKA jag plugga, lovar! Sprayade nyss mitt hår, jag vet, onödigt, men min lugg blev lite cool i alla fall. Jag hatar ju egentligen hårspray. Ska bli kul att se hur det ser ut imorgon bitti!
Kolla luggen, snyggt va??

Sweet home... ehh... Linköping!

Okej, vi är inte riktigt hemma i stan än, men vi är i alla fall hemma i Sverige! Sitter i bilen. Skönt att jag är ledig och kan chilla imorgon. (P.g.a att det skulle bli lite sömnbrist annars tog jag ledigt en dag till... :P)
I förmiddags var jag riktigt ledsen över att vi skulle åka, men nu känns det inte så farligt längre, även om jag saknar Spanien såklart. Det ska bli trevligt att träffa alla igen på tisdag. Blir lite stressigt bara för jag har inte gjort så mycket läxor än, även om jag gjorde en del på planet, och sen har jag varken övat på flöjten eller gitarren under tiden jag varit borta. Men det löser sig! Nu ska det bli skönt att åka hem till farmor och sova. Dessutom har farmor "roligare" frukost än vad jag är van vid, hehe! :)

Dörren öppnas.

Men det är ingen som öppnar det. Oh jäklar ett spöke såklart! Vi fuskade lite på Earth Hour igår, det kanske är Earth Hour-spöket som kommer för att hämnas?
Anyway. Idag åker vi hem och jag VILL INTE!!! Jag trivs jättebra här, det känns som hemma på något sätt, det är varmt, fint och... soligt. En vecka är för kort tid, vill stanna en vecka till!
Förresten, farmor fixade hit min farbror till pappas födelsedag! Så han är här nu :) Fast pappa och Lilian har dragit till Valencia, så de åker inte hem förrän imorgon kväll tror jag...

Earth Hour

Jädrar vad jag har surfat idag. Nu ska vi i alla fall släcka ner och delta i Earth Hour. Och äta sparris!

Pappa fyller 50!

Grattis, grattis, grattis pappa på 50-årsdagen! Tiden flyger fram. Nyss var du 49. Nu ska jag gå ner till efterfesten och festa vidare!

Dubbel födelsedag

Idag fyller både farmor och pappas flickvän Lilian år! Muchos grattis eller vad man nu säger på spanska! Och om 20 minuter fyller pappa 50 så vi ska skåla och så. Laddar upp bilder nån annan gång, nu har jag faktiskt inte tid!

På Mallorca

Ja, som ni kanske har fattat vid det här laget så är vi framme nu :) Det är inte jättevarmt, men solen skiner och det är helt underbart fint! Återkommer med lite bilder under veckan.
Och sen måste jag ju bara säga att jag Skypeade med Christina och senare med mamma, och hon berättade att ANN VANN TOP MODEL!!! Fatta vad glad jag blev! Jag älskar henne lite grann (nej MYCKET, seriöst hon är bäst!), hon är så himla cool! Sen kollade jag även på avsnittet på Youtube, nån hade visst lagt upp det.

Nu åker vi!

Går ombord på planet nu. Bloggar mer när vi är framme!

Nu sitter jag på bussen!

Flygbussen, alltså. Trodde nyss vi var framme i Skavsta och så var vi bara i Norrköping! :( buhu men jag trodde det låg nära! Haha, fast skit samma för snart är jag på Mallorca!
Mallis: 0 dagar kvar! Hehehe...

MALLORCA

Ska upp och packa klart imorgon bitti...
Imorgon drar vi till Mallis! Äntligen! Ska bli askul! :)
Var på Ikano idag (sprang halva vägen hemifrån till Resecentrum för jag missade bussen PRECIS, seriöst, den åkte precis när jag kom fram, så jag var helt jäkla slut i två timmar efteråt), jättetrevlig busschaufför som körde 10:an måste jag tillägga! I alla fall skulle jag fråga om kameran, för när jag för över bilder trasslar det lite, så jag fick hjälp med det. Det konstiga var att de bytte ut mitt batteri mot ett annat eftersom mitt var urladdat, och sen när jag skulle gå frågade jag "Fick jag tillbaka mitt batteri?" och de bara "Jaa" men sen när jag kom hem såg jag att batteriet var laddat, så jag fick ju inte tillbaka det! Skumt... Egentligen gör det ju ingenting, jag fattar inte varför det stör mig, det bara gör det! Mitt sprillans nya batteri liksom! Fast skitsamma, nu ska jag fota skiten ur... tja... ALLT nere på Mallis!
Mallorca: 1 DAG KVAR!!!

Fest!

Kom nyss hem från en fest, pappas kompis fyllde 50! Grattis! Det var en sjukt trevlig fest verkligen (och en massa trevliga folk måste jag bara tillägga!), ville inte att den skulle ta slut!

Mallorca: 2 DAGAR KVAR

Mercredi

Jag höll på att ramla ihop av trötthet imorse - och det gjorde jag också. Jättemånga gånger. Jag har ramlat, ramlat, ramlat, ramlat och ramlat idag. Och svajat men det är skit samma!
Efter skolan gick jag ner på stan med Albin och fikade och gick runt lite, det var jättetrevligt! Sen åkte jag hem, och så träffade jag Christinas mamma på bussen (eller jag kollade upp och tänkte: "Är inte det där Christinas mamma?" och så skickade jag ett sms och frågade om hon var på bussen och det var hon, hehe).
Flöjten, orkestern och gitarren var inställt idag nämligen. Har kollat lite på Grey's Anatomy, men nu ska jag nog gå och lägga mig för jag pallar inte vara trött, det är jobbigt ju! Och vingligt!
Mallorca: 5 dagar kvar (och jag börjar panika totalt! Har fortfarande inte köpt bikini, dumma H&M har ju inte den jag vill ha! Undrar om det är försent att beställa online...)

DeHo och franska

Ser ut som att jag tuggar tuggummi...
Desperate Housewives är igång igen! Har längtat hela vintern... Undrar vad Paul Young hittar på nu när han vet att Felicia Tilman är hans svärmor... Ska bli sjukt spännande att se! OSV OSV OSV *massa DeHo-snack*

Idag fick vi tillbaka våra franskprov och jag hade 66/66 rätt! Snacka om att jag blev glad när jag såg det :) (Failade lite dock: Skrev "C'est beau" istället för "Il fait beau" men mamma hade hört en fransman på TV säga så en gång så man fick rätt för det.) Det enda som är lite jobbigt är att många tror att det går bra för mig i språk bara för att jag har min mamma, men det har verkligen inget med det att göra! Jag menar, det här provet var delvis oförberett till och med. Det är klart att jag kan fråga mamma om hjälp med läxor och så, men det kan väl alla som har föräldrar som kan engelska och franska? Jag ÄLSKAR språk, och vem vet, det kanske är ärftligt, men som sagt: Jag har egentligen inga fördelar av att ha mamma som lärare (förutom att jag kan fråga vad vi har i läxa om jag har glömt...)!
Mallorca: 6 dagar kvar (pepp!)

Facebook har INTE stängt ner

...än så länge i alla fall...
Hoppas verkligen att de inte gör det alls. Fast jag vet inte om jag tror på det längre. Jag menar, det skulle ha varit på nyheterna. Och de kan ju för i helskotta inte stänga ner utan att förvarna alla officiellt först!

ANN!!!

ANN GICK VIDARE!!! Jag dör lite av glädje just nu. :D
Men Kayla fick åka hem :( Hade varit så himla coolt om de två varit i final...

Nu är det Top Model

Jag tror att Kayla och Chelsey går till Final. Fast jag hejar på Kayla och Ann! Snart får vi veta...

Nej nu...

Nu får det räcka. Trodde att mitt internet blivit permanent normalt igen, men icke. Nästa vecka blir det att gå raka vägen till Telia-butiken och skaffa nytt abonnemang. Sorry Tele2, men det här funkar inte.

Ny mail!

Jag har ny mailadress: [email protected]. (Fast inte punkt efter com då.) Inte så att jag helt kommer överge [email protected], men gmail är liksom... enklare.

Några små ord om kärlek

Kärlek är komplicerat. Tänk att två personers kärlek kan göra så jävla ont för en tredje. Det är så ironiskt att man kan gå runt och må dåligt i flera månader, ja, kanske i flera ÅR, på grund av just kärlek. Alla säger att kärlek är så underbart. Det är ganska jobbigt att höra när man är olyckligt kär. Kärlek SKA vara underbart, men ärligt talat: Kärlek kan vara ett helvete.
Ibland är problemet inte att man inte kan komma över. Det är att man inte VILL komma över. Hoppet är det sista som lämnar människan, har jag hört. Samtidigt kanske man vill vilja komma över, men inte kan hjälpa att man inte vill, om ni fattar. Som sagt, kärlek är komplicerat. Väldigt komplicerat. Och ibland vill man inget hellre än att gå vidare för en väns skull. Men ändå vill man inte. Eller kan. Äh, jag vet inte.
Men jag tror att allt jämnar ut sig, förr eller senare. Det låter så vardagligt, "jämna ut sig", passar inte in i sammanhanget. Det kan inte hjälpas. Jag måste tro på att allt jämnar ut sig, hoppas, för det är enda sättet att orka. Man kan inte hjälpa att man tar saker hårdare än vad man borde. Fast, å andra sidan, vad då borde? Man kan inte hjälpa hur man känner. Ingen borde egentligen säga till en att man borde släppa det där, för det är inte så lätt. Och det blir inte lättare för att någon säger åt en hur man ska känna. Man kommer över när man kommer över, helt enkelt. Kanske aldrig. Äsch, nu är jag pessimistisk, men ärligt talat vet jag inte hur historien kommer att sluta. Det är inte som när man köper en bok och läser slutet först, så att man vet hur det kommer att gå. Så kan man inte göra i verkligheten. Man får vänta och se, vare sig man vill eller inte.
Det är nog alltid någon som går runt och grämer sig på grund av några andra personers förhållande. Att veta att man inte är den enda i den där killens eller tjejens liv. Några kommer över det snabbt, kanske bara efter en vecka. För andra tar det längre tid. Men jag vill bara säga till alla olyckligt kära där ute: Ge inte upp! Det kommer nya förälskelser, det kan jag nästan garantera, även om jag knappt vågar tro på det själv. Jag tror inte att det blir lättare att glömma någon för att man blir tillsagd eller för att man bestämmer att "Nu ska jag gå vidare!". Nej, jag tror att det bästa sättet är att låta tiden gå, och framförallt: Att så småningom bli kär på nytt.

Eric Saade!

Nu är finalen avgjord, och Eric Saade är vinnaren! Och The Moniker kom 3:a! Även om jag hejade på sistnämnde så tycker jag faktiskt att Eric Saade är värd att vinna, han är så himla gullig! Dessutom gillar jag hans låt mer och mer varje gång jag hör den :)

FINALEN

Nu är det Melodifestivalen! Jag hejar på The Moniker. Fast jag kollar faktiskt inte, jag sitter framför datorn och tittar på Grey's Anatomy istället. Har inte sett på det så mycket förut, men det är ju hur bra som helst!

Japan

Det har tydligen varit jordbävning i Japan! Massa folk har dött och massa saknas. Vad hemskt! Naturkatastrof efter naturkatastrof. Nu får det väl räcka!

Grattis farfar

Idag, 11 mars, skulle min farfar ha fyllt 80 år. Han är död nu, men grattis i alla fall! <3

Mm flum hög trött.

Har varit hos Ewe idag, allihop. Vi hade det jättetrevligt. Varit sjukt trött hela dagen dock och nu är jag lite hög på trötthet alltså. Ska upp tidigt imorgon och allt så nu drar jag.

Jag är chockad.

Mitt internet är SUPERSNABBT! Och jag är hos mamma! Det är ju alltid GPRS här, men nu är det faktiskt mer grönt och mycket snabbare än det brukar vara de få gångerna det är Turbo 3G. (Man måste nog ha mitt internet för att fatta...) Undrar hur länge det håller i sig.
Nice surprise i alla fall!

10 saker

1. Internationella kvinnodagen idag då! Go women!
2. Facebook kanske ska lägga ner OM EN VECKA?! Får inte vara sant. Kan inte vara sant. Inte okej!!!
3. Charlie Sheen har fått sparken från "Two and a half men" och serien ska läggas ner. NEEEEEEEJ!!!
4. Balett = svårt, jobbigt och roligt! (Svårt och jobbigt i positiv bemärkelse i det här fallet alltså...)
5. Brr... Kallt att vänta på bussen i en halvtimme...
6. Jag är hos mormor, studiedag imorgon, men Kulturskolan har inte studiedag så jag måste dra från mormor vid 3. Kulturskolan har studiedag nästa vecka istället. Sjukt irriterande.
7. Fick 27/28 på matteprovet och på SO-provet gick det också ganska bra!
8. Samsung har lanserat Galaxy Pro och den kanske kommer till Sverige! Yay!
9. Mallorca om 13 dagar! Det ska bli skönt :)
10. Sjukt bra dag det här. Små solstrålar som skiner överallt och massa att fota! Känns helt underbart! Glad Maja för en gångs skull, så här glad -------> :DDD

Språkmissbrukare

Snackade om det på videobloggen. Som sagt, jag är rädd att jag håller på att bli det! Jag älskar språk, har alltid gjort det, och jag vill lära mig varenda språk i hela världen. Men alltså jag vill ju bli BRA också och då måste jag begränsa mig! I lågstadiet nördade jag Japan, och fram till sexan tror jag ville jag lära mig japanska, men nu är jag inte lika sugen på det längre. I fyran ville jag lära mig italienska och genom hela mellanstadiet latin. Nu vill jag lära mig ryska, portugisiska, spanska och tyska. Men sen tänker jag att som läkare har man säkert nytta av latin... och kanske grekiska. Vill så gärna kunna ett annat alfabet! Men jag vill ha nytta av språken också. Ryska och portugisiska vill jag mest kunna för att det låter fint, och kulturerna verkar häftiga, men jag åker verkligen inte utomlands mycket. Nej, jag tror att jag ska satsa på spanska, åtminstone till en början. Jag tycker att det också är jättefint. Och det har jag nytta av. Det känns som om jag alltid har velat lära mig spanska bara det att jag inte har insett det förrän nu, haha! Så det är jag väldigt pepp på. Men sen vill jag inte bestämma något till 100 % för om det inte blir som jag har tänkt mig så blir jag så himla besviken.
Sen kan jag ju svenska, engelska och lite franska redan så det är ju ingen brist på språk precis!

LUF

Nu har jag blivit medlem i Folkpartiets ungdomsförbund, LUF (Liberala ungdomsförbundet)! :)

Spanska rytmer

Igår var Christina och jag på Östgöta Blåsarsymfonikers konsert i Konsert och Kongress (den som jag missade genrepet till). Markus Leoson var gästslagverkare. De var så otroligt duktiga och det var verkligen helt fantastiskt att lyssna på. Jag har inte varit på någon stor konsert med klassik musik tidigare, inte vad jag kan minnas i alla fall (helt förskräckligt! Snacka om att jag har gått miste om något). Både jag och Christina drömmer om att sitta där en dag och spela... Jag frågade min flöjtlärare om han kände till några läkare som var med i någon stor orkester och det gjorde han! Det är det jag ska satsa på. Att bli läkare, och sen musiker vid sidan om. Bättre kan det väl inte bli, eller hur?

Lite random


Original Video - More videos at TinyPic

Godnatt

Lite kul att bloggerskan Mikaela (http://micahs.se/) färgade håret brunt och klippte lugg bara några dagar efter att jag gjorde det!
P.S. VARFÖR gör jag samma misstag om och om igen? Varför kan jag inte lära mig av mina misstag? Ta aldrig bort ert ögonsmink med tvål. Det gör ont. Undrar hur mina hornhinnor mår just nu.

Vintern är (om man inte tänker rent temperatursmässigt) slut

Lång rubrik va?
Den här vintern har jag varit väldigt deppig. Och det är en enorm underdrift. En grej som är lite skum är att då mådde jag ännu sämre än vad jag gör nu, och då tyckte jag att det kändes skönt att skriva av mig på bloggen (och t.o.m på Facebook), det spelade ingen roll att vem som helst kunde läsa. Kanske till och med att jag VILLE att andra skulle läsa och... jag vet inte... muntra upp mig? Men nu är det som att något säger stopp. Vet inte hur många gånger jag har varit på vippen att skriva ett långt deppinlägg, men något håller mig tillbak a. Så hädanefter blir det mest dagbok, vänner och familj jag vänder mig till och inte bloggen, för det känns inte bra längre. (Och jag vet, att skriva att man inte vill skriva att man är deppig är mer eller mindre detsamma som att skriva att man är deppig, men ni fattar skillnaden. Eller inte. Om ni inte fattar skillnaden så skit samma xD.)
Om vi struntar i det nu så har det hänt massa idag. På morgonen bestämde jag mig för att ta en senare buss än vanligt. Gissa vem som missade den och kom 25 minuter försent? Det är andra gången jag kommer jättemycket försent  till franskan. Alla tror typ att det inte gör så mycket för att jag har min mamma som lärare, men det är faktiskt bara värre om något!
Sen ritade vårt SO-lärare ett jättekul får på tavlan, nej, TVÅ får, varav ett var icke önskvärt eftersom det var ett ARGT får. Eller om det var en bagge? Alltså, vi snackade om hur man överlevde på stenåldern. Och jag får världens skrattattack och kan bara inte sluta skratta. Fast jag kväver skrattet litegrann och dessutom sitter jag längst bak så ingen märker nåt (utom Christina som sitter brevid mig). Sen hade en klasskompis suttit och vikt in varenda sida i SO-boken så att den liksom såg ut som en solfjäder, och då bryter jag ihop totalt. Då vänder sig ALLA om och tittar på mig. Haha, det var lite pinsamt! :D
Hälsokontroll: 176 cm, ca 71 kilo efter lunch och bättre syn på höger än vänster öga. Skumt eftersom jag tror att jag är vänsterögd. Kollar med vänster öga när jag fotar nämligen. Fast det är verkligen inget stort fel på vänster, bara det att M:et på nedersta raden såg ut som ett H.
På bussen kommer jag på något som jag börjar säga till Christina. Sen glömmer jag bort vad det var och grips av halvpanik eftersom jag får för mig att det är något skitviktigt. Något som kan förstöra mitt liv om jag inte förhindrar det. Fråga mig INTE var jag fick det ifrån. Jag tänker och tänker och tänker men kan inte komma på vad det var. Skriver ner en massa nyckelord på ett papper i hopp om att det ska hjälpa mig. Sen visar det sig att det bara var det där med ögat! Fatta vilken lättnad.
Sen bar det av till första balettlektionen. Först har jag inte portkoden och sen vet jag inte vilken danssal jag ska till! Så jag går in på Folkuniversitetets hemsida och klickar mig framåt, framåt. Min mobil är inte bra när man ska stressurfa kan jag säga er. Och sen mitt smarto kommer jag på att jag kan ju bara googla på kursen. Det gör jag och får veta att jag ska till Dansstudio 3. Och det var SÅ JÄKLA KUL! Vill bara dit igen. Det var något av det roligaste jag har gjort på länge. Och tro mig, jag gör en massa roliga saker.

RSS 2.0